Citrininiams sausainiams reikės:
- 100 g miltų
- 100 g migdolų miltų
- 100 g sviesto
- 200 g cukraus
- Kiaušinio
- 2 nedidelių citrinų
- Pusės šaukštelio kepimo miltelių
- Žiupsnio druskos
- Cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Citrinas labai gerai nuplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu, o tada nutarkuokite žievelę bei išspauskite sultis. Citrinos žievelę gerai ištrinkite su cukrumi, kol pasklis malonus aromatas ir cukrus taps drėgnas.
Kambario temperatūros sviestą išplakite su citrininiu cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Suberkite kvietinius ir migdolų milus, kepimo miltelius, druską ir vėl išmaišykite. Citrinos sultis supilkite į tešlą, išmaišykite ir palikite šaldytuve valandai ar ilgiau.
Paimkite šaukštelį atvėsusios tešlos ir apvoliokite ją cukraus pudroje. Tešla išeis labai minkšta, tad geriausia jau voliojant pudroje suformuoti rutuliuką. Taip suformuotą tešlą dėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Tarp tešlos rutuliukų palikite vietos, nes kepdami jie išsiplės. Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai apskrus krašteliai, maždaug 12–15 minučių. Iškepusius sausainius palikite šiek tiek atvėsti ir tik tada nuimkite nuo skardos.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































